Lägerdag 5, 6 & 7

Hej alla föräldrar!

Vi ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men förhopningsvis förlåter ni oss lite när ni nu ska få läsa vad era barn har haft för sig här på lägret.
 
Dag nummer 5 är rättvisepärlans dag. Den började som vanligt med väckning, andakt och frukost. Sedan samlades konfirmander sedvanligt i fritidshuset för en genomgång av förmiddagens pass där det då skulle handla om rättvisa i världen. Det hela började med en övning där de fick olika färger på sina lappar, rosa, vita och blå, och beroende på vilken färg man hade så blev man behandlad på ett visst sätt (vilket konfirmanderna inte visste om). Som exempel så hade en konfirmand blå lapp, han eller hon blev då illa behandlad under den fem-kampen som pågick. De som hade rosa blev förfördelade och de som hade vita blev behandlade som vanligt. Det är mycket känslor som kommer fram, både från ledare och konfirmander. Det är jobbigt att kanske alltid vara den populära och nu bli nästintill nedtryck pga vilken lapp man har, men det är också jobbigt att vara den som trycker ned och kanske tillochmed få en person att gråta. Efter övningen så fick de sätta sig i sina bibel grupper och prata om vad som hade hänt och få förklarat för sig att allt var på icke allvar. Förhoppningen är att det ska vara en ögonöppnare för alla att bli ännu mer snälla och positiva mot varandra och tillochmed förstå att det är jobbigt att bli den som är utstött.
Hela dagen skulle fortsätta i samma anda och ledarna pratat om rättigheter i vårt land, så som sjukvård, skola och rätten att rösta, medans andra pratade om fördelningen av mat i världen, vatten tillgång och nedskräpning.
Dagen avslutades med en tipspromenad till en badplats för grillning och team-building övningar innan en mässa i spöregn avslutade kvällens aktiviteter och vi gick tillsammans i fackeltåg tillbaka till gården.

Dag nummer 6 började riktigt tidigt till konfirmandernas glädje, för ledarna hade fixat med en överraskning. Vi skulle alla få åka till Bodaborg. Bodaborg är ett fångar på fortet liknande ställe där man måste klara av ett X antal rum för att få tillgång till en stämpel som bevisade att rummet var avklarat. Självklart är det då en tävling mellan ledare och konfirmanderna med reglerna för att ledarna skulle vinna var att de 4 lagen skulle få så många stämplar att inget lag kom under 7 plats, för då skulle konfirmanderna vinna. Det var aldrig någon fara, ledarna kom på 1, 2, 3, & 4 plats. Ledarna 1, konfirmanderna 0, med det kommer komma fler tävlingar....

Väl hemma på gården igen så var det tid för middag, fritid och sen kvällsfika. För på kvällen hölls ett passionsspel av ledarna där konfirmanderna fick gå i Jesus fotspår från de sista dagarna i hans liv. Allt från att Petrus förådde Jesus till korsfästelsen och graven som var tom. Mysig, men ack så blöt vandring. Vädret har inte vart det bästa de senaste två dagarna nu.
Kan mycket väl säga att de små somnade ganska snabbt båda de senaste kvällarna och de har sovit väldigt gott verkar det som.

Dag nummer 7, idag. Dagen då den första ledarhalvan åkte på ledig dag in till Jönköping för shopping och mys. Resten fick stanna kvar på gården och tampas med dagens uppgifter. Det började med att några ledare satt och berättade om sina kors som de bär kring halsen, vad det betyder för dem att ha med sig hela tiden. Det lyssnades ivrigt från alla håll för att höra vad som sas. Korset har betytt väldigt många olika saker genom alla dess år och det är symboler som skulle vara förmiddagens tema, så konfirmanderna fick själva skapa sina egna symboler utifrån olika känslor som t.ex. kärlek eller ilska. Det finns många roliga och kreativa idéer bland dem. Under den senare passet fick de sedan gå runt på lite olika workshops för att lära som mer om bön och dansa lovsång till låten "Ropa till Gud".
hittills har dagen gått smärtfritt, men nu skulle det börja hända saker. Under dagens "sport och lek" så går helt plötsligt strömmen och det från hela gården. Inget fungerar, inte änns toaletterna. Som tur i oturen så är vi väldigt mycket ute och när vi väl ska gå in för kvällsfika/nattmacka så sitter alla samlade tillsammans vid borden med tända stearin ljus. Mysfaktorn steg med 500%, det var fantastiskt och precis vid slutet när alla börjar röra sig mot kvällsaktiviteten så kommer elen tillbaka. Mysfaktorn suddas ut och ett glädjerop flyger över gården, äntligen kan vi spela musik och facilitterna igen.

Nu när jag sitter och skriver det här så hör jag konfirmander och ledare utanför dörren, påväg att avsluta dagen med en nattningssång. Snarkande och vackra toner passar verkligen ihop.
Hoppas nu att det här inlägget blir en skön sommarläsning och att ni kan förlåta oss för vår dåliga uppdatering. Jag ska personligen slå på alla de andra ledarna om de inte lägger upp några bilder under morgondagen för jag själv är ledig och ska besöka Jönköping.

Ha en underbar fortsättning på er sommar! Mvh Johan Benno

Lägerdag 4

Hejhej!!
 
Idag var morgonens väder lite halvmulet, men som tur var så sprack det upp fram mot lunch och det har varit strålande väder resten av dagen. Dagen har varit fylld med drama där Jesus liv har varit i centrum.  Under eftermiddagen har konfirmanderna också haft en sångstund och gått på upplevelsvandring. Vi har även textat våra fina lägertröjor. Konfirmandernas humör har varit på topp och senare ikväll väntar en fantastisk fortsättning på en fantastisk dag.
 
Hejdå!!!

Lägerdag 3

Hej allihopa! Nu har vi för en stund sedan lagt alla konfirmander till sängs och därför tänkte jag passa på att berätta om dagen i korta drag. Konfirmanderna vaknade idag utav våran berömda "Håkan väckning". Förmiddagspasset bestod av stationsövningar som innehöll bl.a. Målning, tänkande och skrivande. Den organiserade fritidsaktiviteten idag blev badklipporna, vädret har varit kanon och alla har varit glada. Eftermiddagspasset bestod av rollspel från oss ledare och senare prat och diskussioner om hur man ser på Gud, Guds bild. Kvällen började med sommar OS där konfirmanderna fick gå runt i grupper och utföra olika uppgifter/grenar. Efter det blev det musikquiz innan vi avslutade kvällen med en mysig andakt ute runt läget elden. Nu sover alla konfirmander och vi laddar inför lägerdag 4. Hälsningar Jennifer

Lägerdag 2

Hej allihopa där hemma!!
Dag två har nu till största del passerat och nu är vi på god väg mot den riktga lägerkänslan! En annan sak som jag tycker man märker tydligt är att alla kommit igång och börjat prata och umgås med fler nya människor hela tiden.
Idag var också den första väckningen, vilken gick oväntat smärtfritt. Samtidigt som det verkade som att de flesta komfirmanderna i sovit relativt bra för att vara första natten. Efter andakt och frukost var det dags att börja på lägertröjorna med hjälv av batik. Under dagen har vi också hunnit med kanotpaddling, lekar, några värderingsövningar och självklart mat och fika!
Nu börjar det så sakteliga bli dags för ytterligare en kvällsandakt och sedan nattning, så att vi alla kan ladda för en ny underbar Gransnäsdag!!! 
Varma hälsningar från Martin !!

Första dagen!

Hallo alla läsare av denna blogg! Äntligen är vi iväg! Vi anlände hit runt lunch och Vallentunas buss kom strax efter, och efter lite farväl till föräldrar och glada hälsningar till gamla vänner åt vi lunch. Därefter samlades alla för första gången och vi gick genom några saker som kan vara bra att veta, och lite förhållningsregler och dylikt. Därefter bjöd ledarna på en lite drama där vi visade att det finns många olika sorters människor som åker på läger. Sedan drog vi igång med aktiviteter såsom göra gipsmasker, måla små lådor och skriva om sig själva. Ikväll ska vi sporta och ha det roligt, och lära känna varandra ännu mer.
 
Vädret i de småländska skogarna har varit toppen, solen skiner på de små konfirmanderna. Mat finns i överflöd och få dystra miner har synts till idag. Detta verkar bli ett toppenläger! Vi uppdaterar bloggen så ofta vi kan och skriver om dagarna här. Det blev ett kort inlägg idag, men vi har inte hunnit med så mycket än. Vi skriver snart igen// Simon

Till gransnäs vi ska

Live rapportering från Ulrikas bil

Snart svänger vi av från E4:an mot Mjölby

Gransnäs, kära Gransnäs. Det är med dig vi nu snart ska dela skratt, gråt och tårar. Snart är vi framme <3

Packning

 
Bloggen är uppe!
 
Kexburken är slut!

Anders, Frida och Simon har åkt hem!

Vi andra fortsätter arbetet inför morgondagen!
 
 
 
En gåta:
Vilken är den blötaste fågeln?
 
Två gåtor:
Vilken fågel förlorar alltid?


Svaren presenteras imorgon.
 
 
 
 
 
Nu ska Siri, Benno, Martin, Jennifer och Johanna gå hem.
Vi ses imorgon
 
TRYCK HÄR FÖR ATT HITTA PEPPEN


Pusshej

RSS 2.0